Formatervezés &Branding

A formatervezés egy olyan kortárs művészeti irány, amelyben a formatervező művész a tömeggyártás számtalan lehetőségét használja fel az alkotási folyamat során. Minden esetben a megrendelő igényeit előtérben tartva teremt stílusos & funkcionális tárgyakat.

Műanyag 3D nyomtatás / SLAműgyanta alapanyagból

A Sztereolitográfia, vagyis az SLA eljárás olyan 3D-s nyomtatásos technológia, amely során UV fényre keményedő fotópolimer gyanta használatával a lézer keményíti ki a rétegeket és így készítjük el az alkatrészeinket. Ennek az eljárásnak az előnyei főként a kisebb méretű modellekben rejlik. Sima felületű és részletesebb alkatrészek tudnak elkészülni továbbá a formaterv ellenőrzésére használható. Az alapanyagok széles választéka miatt korlátozottan funkcionális tesztelésre is alkalmas, de jellemzően makettek, jigek és rögzítők, öntőformák, mester példányok, fogászati modellek és kisebb darabszámú sorozatok nyomtatására használják.

SLA típusú ipari 3D-s műanyag nyomtatási technológia:
Maximális nyomtatható méret: 2080 x 680 x 780 mm

Műanyag 3D nyomtatás / SLSPA alapanyagból

A Lézer Szinterezés, vagyis az SLS eljárás olyan additív technológia, amely során rétegről rétegre terített PA porszemcséket lézerenergiával olvasztja össze, az anyag választékban megtalálható az alumíniummal és üvegszállal töltött Poliamid is. Ezzel az eljárással tartós és teljesen funkcionális prototípusok vagy kisebb sorozatok is megvalósíthatok. Ez a technológia remek tulajdonságai révén megközelíti a fröccsöntött alkatrészek terhelhetőségét, így tesztelésre, beépítésre, és végleges használatra is alkalmas.

SLS típusú ipari 3D-s műanyag nyomtatási technológia.
Maximális nyomtatható méret: 630 x 310 x 540 mm

Fém 3D nyomtatás / DMLSalumínium, acél, titán alapanyagból

A Direct Metal Laser Sintering, vagyis a DMLS eljárás olyan ipari gyors prototípus eljárás,  amely során rétegről rétegre terített fém porszemcséket egy koncentrált nagy energiájú lézerrel olvasztja össze, az anyag választékban megtalálható az alumínium (AlSi10Mg), acél 316L (1.4404), Maraging Steel szerszám acél MS1 (1.2709), Titán (TiAl6V4) alapanyagok is. Az alkatrész tulajdonságai megegyeznek a hagyományos úton előállított, azonos összetételű kereskedelmi forgalomban kapható ötvözetek tulajdonságaival. Az épített alkatrész a hagyományos anyagokkal megegyező módon hőkezelhető, forgácsolható, hegeszthető és bevonatolható. Ezzel az eljárással a bonyolult formabetétek, merev burkolatok és formakövető belső hűtőkört tartalmazó szerszám betétek is gyárthatók.

Alumínium típusú ipari 3D-s fémnyomtatás, DMLS:
AlSi10Mg (maximális nyomtatható méret: 480 x 260 x 325 mm)

Acél típusú ipari 3D-s fémnyomtatás, DMLS:
316L (1.4404) (maximális nyomtatható méret: 230 x 230 x 235 mm)

Titán típusú ipari 3D-s fémnyomtatás, DMLS:
TiAl6V4 (maximális nyomtatható méret: 230 x 230 x 235 mm)

3D Szkennelés / Ipari méréstechnika & 3D digitalizálás

A 3D szkennelési szolgáltatásunk pontos és költséghatékony megoldást biztosít számos különböző alkalmazási területen, ha szkennelésről van szó, akkor legyen az bármekkora, az aprótól a nagyobb méretű tárgyig, melynek a nagyfelbontású, nagypontosságú digitalizálása lehetséges. A mérések eredménye, különböző nézetekből összerendezett, olyan 3D-s adat (X-Y-Z koordinátájú mérési pontokból álló pontfelhő) mely már használható több területen, mint a minőségellenőrzés vagy a további áttervezés (Reverse Engineering), ezekhez illeszkedő STL file-t biztosítunk.

Több éves tapasztalattal rendelkezünk az alkatrészek és termékek 3D szkennelésén alapúló gyártási/szerelési minőségellenőrzésében, és a meglévő vagy sérült, esetlegesen törött alkatrészek áttervezési, újragyártási célú szkennelésében és visszamodellezésben.

Kisszériás vákuum öntés

A már kipróbált prototípusunk következő fokozata, mellyel már tökéletes megoldás készíthető kisszéria esetén. Ez a technológia már alkalmas a használatható késztermékek előállítására.

A vákuumöntéssel kis sorozatú, magas minőségű alkatrészeket hozhatunk létre egy mester modell alapján. A szilikon szerszámban történő és vákuum biztosításával a sokszorosítás a finom felületek és részletek levételére alkalmas, így a késztermékünk nem csak minőségében, hanem a széles poliuretán műgyanta választék által biztosítja a teherbírás és a mechanikai tulajdonságok megfelelőségét is. Így nemcsak prototípusok, hanem valós műanyag alkatrészek is gyárthatok, melyek tulajdonságai megközelítik a hagyományos fröccsöntéssel készült termékeket, de nem szükséges magas költségű szerszám gyártása.

Kisszériás szilikon szerszámozással készített termékek.
Maximális méret: 1880 x 880 x 730 mm

Szerszám tervezés & gyártás

Az ügyféllel szorosan együtt működve, már a kezdeti szakasztól próbáljuk a terméket úgy kialakítani, hogy az a további sorozati igényeknek megfeleljen, ennek megfelelően készítjük el a projekt számára ideális alumínium vagy acél fröccsöntő szerszámot. Amelyet a Meusburger normália szerint készítünk el.

Fröccsöntés

Sok éves tapasztalatunkból adódóan különleges eljárásokkal és megoldások elkészítésével, kísérletezésével is tudunk szolgálni. Bármilyen alapanyagról legyen szó, melyből kis és nagyszéria megvalósítása megoldható, széleskörű gyártás a-tol z-ig. Tudunk biztosítani gyors protó szerszámok által egyedi alapanyag azonos alkatrészeket is továbbá különleges színezési és felületi megoldások és kétkomponensű fröccsölés is lehetséges.

CNC acél és alumínium szerszám készítés.
– CNC marás: (méret tartomány: 1200×600×600mm, HRC, 65-ig, 4 tengely is)
– CNC esztergálás: átmérő 400 ×800mm -ig
– Huzalszikrázás: (méret tartomány: 550×350×400mm, 4 tengelyen is)
– Tömbszikrázás: (méret tartomány: 600×400 ×500mm, 360 fokos c tengellyel.)
– Azonkívül köszörülés, esztergálás, felület srtuktúrálás, polírozás.

Kiegészítő szolgáltatásokkal tovább tudjuk növelni a gyárthatósági lehetőségeket, de ezeket a termékek komplex részeként tudjuk csak nyújtani:
lézerhegesztés, lézergravírozás, eloxálás, galvanizálás, bevonatolás, porfestés, hőkezelés, nitridálás